30kg+, 30kg+, 30kg+, 160cm! = SÖRÖYA!

Ja så löd den senaste rapporten här ifrån! Och vad annat kan man säga än att nu har Skreifisket börjat på riktigt!
Och personen som inledde det hela heter Jakob ”Terminator” Lindberg som är en känd person när det kommer till fiskar i rekord storlek! När han kom till Söröya hade han hela 7st torskar över magiska 30kg på sitt samvete! Och under den här veckan har han lyckats fånga 2 till!! Enkel matematik, killen har 9 över den magiska 30 kilos gränsen och antalet 20+ ska vi inte ens prata om! Ett stort grattis och det är bara buga för denna fantastiskt duktiga fiskare som aldrig ger upp utan fortsätter att leverera! Sen att han drog en hälleflundra på hela 160 cm dvs uppskattningsvis 60 kg under skreifisket är bara helt makalöst!
Själv så var jag ute och guidade några ryska gäster igår som ville testa lyckan på Uerfisket. Vi drog ut till Runningen och fiskade upp sej som vi agnade våra uertackel med sedan styrde vi kosan mot Uertopp där vi lyckades fånga 6 kungsfiskar i matstorlek och för att runda av sista dagen så drog vi ner till Jakob och började fiska torsk. Det dröjde inte mer än 5 minuter på första driften så var det tunggung som heta duga! Efter en hård och lång fight senare så får jag syn på något stort nere i djupet som sakta närmar sig ytan. Alla i båten skriker av upphetsnings och när jag ser torsken bryta ytan så förstår jag direkt att det var en 30 kilos på ingång! Ett stadigt gälgrepp så lyfter jag in denna torsk i abnorm storlek! Ett jubel i båten och några snabba fotografier med hela gänget i bild så återutsatte vi denna madam som fint simmade ner i djupet igen!
En fantastisk syn och förhoppningsvis så kan hon sprida sina goda gener vidare!
Fisket utanför Söröya håller verkligen högsta världsklass och genom att vara mån om fisken så hoppas vi att kunna behålla det långt framöver!

Ja just det ja, igår natt kom ett gäng nya gäster och med tanke på en ostadig väderleksrapport framöver här så bestämde jag mig för att hägna med dem ut i båten för att försöka få en bra inledning för gästerna! Det var deras första fisketur i Norge och förhoppningarna var att lyckas få en fisk över 10 kg.
Och tro mig, det lyckades dom med!
Efter lunch tid gled vi ut i hamnen och vi hade ca 3 timmar fiske på oss innan vi var tvungna att avbryta. Alex inleder med sin första torsk på 7 kg, ingen 10 men en god start… Släpper ner jiggen igen och SMACK! Fisk nummer två för Alex och nu greppar han spöt så hårt att knogarna vitnar när fisken bestämmer sig för att rusa ner mot bottnen! En hård fight senare lyfter jag in en fin fisk som vägdes till 24 kg!! Vilken inledning, vilken fisk!
Efter en stunds vila släpper Alex ner igen och tror ni inte det smäller på något tungt igen! Upp kommer en 24 kilos!
Det var för bra för att vara sant.. Han släpper ner igen och SMACK!
EN 24 KILOS!!!!!!! Av sina fyra första fiskar så vägde tre av dem 24 kg och alla föll för den stora Big Bob jiggen 730 gr, i färg blå!
Det är vad jag kallar en bra inledning!
Totalt fick vi 5 över 20 kilo på 3 timmars fiske! Och det här var deras första norgeresa! Fantastiskt!

Välkommen till storfiskens rike, SÖRÖYA!

Johan Mikkelsen

Jakob

Andra fisken för Alex, tunggung!

24 kg och första norgefisket för Alex, rätt nöjd kille!

Robin plockar sin livs första 20 kilos!

Denise trotsar barentshav och inleder med en torsk på 14 kg!

Trots sjösjukan så gav sig inte den här tjejen utan fortsatte att kämpa och tillslut fick hon känna på stortorsken! En blandning av lycka och utmattning, men skam den som ger sig!

Efter att ha sätt när hans båtkamrater drar stortorsk så hade Christoffer oturen med sig fram tills sista driften innan vi var tvugna att avbryta. Då small det tag rejält och och upp kommer en grann torsk på 22 kg! inte långt efter fick han en till som var nästan 20kg den också! <br />Grym dag!” /></p>
</div><footer class=