Skreifisket är igång, Söröya

Helvete, nu har väderprognosen ändrat sig igen. ”Ska vi ut eller inte?”, var frågan som gnagde oss alla i bakhuvudet i morse. Tystnad uppstod, men efter en stund hade tystnaden talat klart. Klart som f*n vi ska ut och testa. En halvtimma senare var praktikanten, Hannes, Mecken och Micke påväg ut till Kveitegrunn med förhoppningar om att få känna på lite skreibugningar i klingan. Väl ute mötte vi upp med Jakob Lindberg, eller Terminator som han också kallas. Ett välförtjänt namn då han aldrig slutar fiska och alltid lyckas bända upp både störst och flest. Redan innan vi hunnit släppa våra beten i vattnet hade han hunnit dra tre torskar över tjugo, och en halvtimma senare landade han en på hela 28,5 kg! I våran båt började dagen med några stora som tappades precis under båten och Hannes hade ett ordentligt hugg på sin nytacklade 23 cm rosa dildo som kapade 1.2 mm nylon innan han hade hunnit blinka. Synd att tappa betet som funkat bäst de senaste dagarna, men det var bara att ta nya tag och tackla på en 730g Big Bob istället. Efter detta fångades många torskar runt 15 kg blandat med mindre fiskar men vi hade problem med att spräcka tjugokilosgränsen vilket nästan är ett måste vid varje tur under skreifisket på Söröya.

Plötsligt visade ekolodet att stimmet planade ut och då small det på för praktikantjäveln. Efter några goa bugningar kunde han landa sitt pb på torsk som vägde 23.5 kg. Vad som inte slog honom vid det tillfället var att ett minst sagt uppfriskande bad i det fyra grader varma vattnet väntade, och när den bomben släpptes hade det nog känts bättre för honom att kapa linan, men vad gör man inte för att hålla traditionerna vid liv?

Efter badet väntade Quesadillas som Johan lagat till och snart är det läggdags för att samla nya krafter. Tro mig, det behövs under skreifisket på Söröya.

Joel PJ Ribbner

Mr. Terminator med skreitorsk på 28,5kg!!!

Praktikanten Joel Ribbner med nytt PB på torsk - 23,5kg tagen på Big Bob.