Då har vi kickat igång SKREIFISKET 2014

Tillbaka på storfisken rike, Söröya! Platsen där allt startades för 10 år sedan och vi inleder säsongen med Skreifisket!
Torsken som vandrar från de kalla ishaven och ner för att äta upp sig inför den kommande leken som äger rum utanför Norges nordligaste kust!
Vi har smygstart med endast 4 gäster på campen och idag landade vi första torsken över 20 kg!!
Vädret detta året har inledningsvis varit betydligt behagligare än fjolårets snöstormar!
Så nu ligger alla båtar i vattnet och väntar på det stora gänget som anländer på onsdag! Men innan dess ska det fiskas som aldrig förr och vi lär nog få besök av en skreilegend i dagarna så förhoppningsvis lär vi ha mer stortorskar att rapportera!

Guiden Hannes Ribbner tillsammans med sin bror Joel passade på att köra lite vertikalfiske utanför hamnen, och Hannes kunde rapportera om sandskäddor upp till 1 kg! Dvs, ännu en som inte är långt ifrån den norska rekordet, fortsätter vi så här så bör vi ta det!

Johan Mikkelsen