Grymt flundrafiske i Nappstraumen!!

Idag så har vi uppehållit oss med fyra båtar inne i Nappstraumen som nu verkar vara knökfullt med stor hälleflundra. Redan efter en timmes fiske på förmiddagen smackar Fredrik på en riktigt fin fisk och väl vid båten kan den säkras med kveitekroken och vi såg direkt att den var runt 175-185 cm. Tyvärr kränger fisken av sig från kveitekroken efter lite stök och bök så vi hann aldrig säkra fisken med stjärtrepet och mäta den men att det var en riktigt stor flundra är det inget tvivel om. Fisken finns på film och både jag och Fredrik var överens att den var runt 80 kg.

Ett par drifter senare hugger det till för en annan båt och efter en tuff fight kan dem säkra och mäta en hälleflundra på 145 cm som sedan återutsattes. Nästa man på tur var ”Oxen” som är på besök med Mats som precis kommit hit från Havöysund och han ville inte vara sämre och fick en fin fisk på 140 cm. Totalt kom det 7 flundror och vi hade MÅNGA kontakter och stigningar av flundror och ett par riktigt fina fiskar tappades också på linbrott. Lofoten är HETT på hösten och veckan har bara börjat! Det kommer mera, var så säkra!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten