Första dagen på sista veckan startade bra på Lofoten!

Vi är nu inne på sista veckan på säsongen på Lofoten och har tre båtlag på plats för att fiska. Under den första fiskedagen så var det lugna vindar, sol och ett kylslaget hav som väntade oss. Jag hängde med en av båtarna ut i gryningen för att fiska efter både hälleflundra men även lite blandfiske efter torsk och sej. Vi startade med hälleflundra men efter några drifter fick dem stort fiskesug efter torsk så vi satte kurs mot öppet hav och direkt på plats möttes vi av frijagande sej och torsk i mellanvattnet. Under flera timmar fångade vi många fiskar och fick gott om sej och torsk över 10 kg. De största sejarna låg på runt 12 kg och den största torsken tyngde ner vågen till hela 20,8 kg vilket var en riktigt grann pjäs. Framåt eftermiddagen tornade det upp mörka moln ute till havs så vi styrde kosan mot Nappstraumen och avslutade med lite hälleflundra och fick en under måttet på den första driften. Väl där inne hörde vi på radion att en 109 cm lång hälleflundra var landad i en av de andra båtarna samt att en större flundra gått lös efter en kort fight.

Nya tag imorgon för våra gäster som är laddade till tårna!

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

20,8 kg till Mattias!