Tre nya camprekord här i Nappstraumen!

Denna dag har varit helt underbar! Äntligen har vinden mojnat och havets arga sjö har gått över till en behagligt gung, sedan tittade solen fram och allt kändes helt rätt när vi styrde kosan ut mot Skarvskär.
Vi åkte i en samlad trupp och väl ute så jobbade vi som ett stort team där vi hjälptes åt för att hitta fisken, detta blev nyckeln till dagens succé!

Det hela började med att våran båt skulle testa på grundtopparna kring 47:an men halvvägs ut så ser vi massa små sej som vältrar sig i ytan och jag vänder upp båten och säger till mina gäster att vi gör ett snabbt släpp här innan vi fortsätter utåt. Detta visa sig vara riktigt lyckat då det var sjuka mängder småsej, makrill, storsej och fina torskar kring den här toppen! Och redan på andra driften smackar Erik Strand på något som fick spöt att bockas ner till handtaget följt av en tokrusning som heta duga!
Hugget kom när han släppte ner sin Crazy Daizy och jag förstod direkt att nu var det dags för storsej. Men efter en hård fight så får jag syn på sejen, och inte nog med att den var stor den var helt sjukt STOR!! Jag slänger mig på relingen och får ett stadigt grepp om gällocket och sedan hasar jag den över kanten..

Jubel och glädje!!! När vikten sedan konstaterades till 15,25 kg och att sedan min guidekollega Erik Axner gratulerar fångstmannen över radion och berättar att det är ett nytt camprekord så förstod vi vilken fantastisk fångst det var!

Inte långt efter så smäller det tag i Erik Kempe´s fiskespö, och ännu en gång var det storsej på kroken! Efter en hård fight så kunde även denna landas och vägas till 14,05 kg och var således 50 gram ifrån det förra camprekordet! Vilken dag!
Att Eddie Johansson smyger upp en fisk som visar sig vara en Bleka på hela 7 kg gjorde ju inte dagen sämre då även denna visa sig slå det förra camprekordet!
SUCCÈ var ett faktum!

Förutom dessa fantastiska fiskar så kom det upp ett gäng andra fina sejar runt 6-9 kg torskar upp till 14 kg där dagens topp gick till Jonas! samt ytterligare en Bleka på runt 5,5 kg.

När vi sedan kom in i hamn fick vi reda på att det var tydligen ännu ett camprekord idag. En Rödspätta på hela 2,75 kg! Och mängder över kilot!

Kan nog vara världens nöjdaste guide för tillfället! Vilken dag!!

Johan Mikkelsen- Nappstraumen/Lofoten

SMACK, Erik Strand poserar med det nya camprekordet! 15,3 kg!

NYTT CAMPREKORD!!!! 15,3 kg storsej till Erik Strand!! 

Den föll för en torskimitation av Crazy Daizy! ” /></p>
<p><img decoding=

Eddie Johansson med ett nytt camprekord på Bleka, 7 kg blankt! Grymt!

Jonas med dagens största torsk på 14 kg!