Gott torskfiske och mer flundra från Lofoten!

0530 imorse ringde klockan och efter en frukost och massa kaffe var det dags för en ny dag på havet och idag skulle vi ut på flundrajakt på djupare vatten!

Väl ute var det fortfarande en dyning liggande men idag var det fiskbart på djupare vatten och vi gjorde en rejäl satsning för att lura upp dem. På djupare sandflak kryllade det dock av torskar som ivrigt högg på våra jiggar och många fina mattorskar landades och flertalet över 10 kg kom upp i båten. Toppfisken hamnade på 18,2 kg till Eddie. Mitt bland torskarna fick även Eddie och Petter ett härligt dubbelhugg och dem kunde drilla hem varsin flundra varav den ena var över måttet och den andra lite under. Tyvärr kom det inga fler flundror i vår båt men det var andra på campen som fick istället.

De tyska gästerna lurade återigen upp en flundra samt även dem lite fin torsk. Tyvärr blir det sämre väder igen med tuffa vindar upp till 14-16 m/s men skam den som ger sig! Nya tag imorgon!

Erik Axner/ Tony L – Nappstraumen/Lofoten