Djuuuupt torskfiske på Lofoten!

Under gårdagen samlade båtarna ihop sig och de allra flesta drog ut på djupare vatten, där mestadels av torskarna kom igår och gjorde en satsning efter dessa. Först blev det dock ett par timmars sejfiske på vägen ut för att värma upp musklerna och bäst lyckades Conny med en sej på 10 kg, mängden sej var sanslöst och stundtals hade samtliga i båten fisk på fisk på fisk..

Väl ute på djupare vatten började fisket trögt och mestadels kom det lubb och nån enstaka torsk men vid strömvändningen så började dem jaga och klumpa ihop ett stort sejstim och sen var jakten i full gång. Många fina torskar över 10 kg landades och toppfisken för dagen blev en grann torsk på ca 18-19 kg som togs av den tyske gästen Andreas Naumann.

Där ute fick jag själva också en hälleflundra på 84 cm på 97,5 meters djup så dem verkar husera lite här och var. Största flundran för dagen fick dock Jan i båt 7 på hela 127 cm vilket blev nytt personbästa och en riktigt fin fisk!

Erik Axner/Johan Mikkelsen- Nappstraumen/Lofoten