Storskalltantur nr femtioelva… denna månaden, på Sørøya

Vinden droppar, vågorna lägger sig, gästerna har sovit ut och känslan är där. Idag känns det som en sån dag… en sån storskalltandag…

Guidebåten, båt 3 och båt Micke möts upp på bryggan klockan 6 och drar tillsammans 30Nm västerut. Vi börjar fisket på östra sidan och Henrik kommer knappt ner till botten innan första torsken sitter. Så här håller fisket på i flera timmar och alla båtar landar otroliga mängder torsk upp till 20kg+. Vi fann också lite storsej och jag uppskattar vikten på den största till mellan 13 och 15kg. Två flundror landades också i guidebåten. Flundratoppen gick idag till båt 5 med ett exemplar på 157cm – bra jobbat!

I morgon skall det blåsa kuling på eftermiddagen men tisdag morgon skall det droppa igen – då blir det flundrasatsning i Galtefjord!

Hannes Ribbner, Sørøya

20kg+ och nytt PB!