nytt världsrekord i Havöysund!

I går så kom det en rödspätta på hela 5,7kg i Havöysund, dock inte på våran camp. det som jag tycker var extra kul var att efter vägning och fotografering så fick den friheten tillbaks, ett föredöme för alla sportfiskare.

Så här långt in på säsongen så kan man bara säga en sak när det gäller artrikedom och Havöysund, det rockar fett!!! eller vad sägs om topp fiskarna som kommit upp i Havöysunds området. Havskatt 10 kg, torsk 29 kg, sej 15 kg, Hälleflundra 220 cm (ca 146 kg) mm. och sedan då igår en grym rödspätta på hela 5,7 kg!! Vi på NSA vill givetvis gratulera Christian Klagenberg till det nya världsrekordet och tar av oss våra fiske mössor och bugar för honom.

själva fisket igår handlade mest om blåst och regn men vi hade ett fantastiskt torskfiske i närområdet där alla i båten stod med spö böj stundtals. Andra båtar gick efter hälleflundra och det kom upp en hel del men dock inga riktiga topp fiskar utan dom flesta låg strax under 1m.

Idag så blir det filmvisning och kanske något spättepass på sen eftermiddag för att avslutas med kungskrabba på kvällen!

Imorgon så planerar vi en långtur och jakt på hälleflundra!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden