Platt hav, platt fisk i Havöysund !

Efter regn kommer solsken heter det ju, och efter gårdagens ruskväder har vi idag haft stilla hav och klarblå himmel större delen av dagen.

Idag har Uffe kört guidebåten och han hade båt 2 med sig till ett område som den senare tiden har levererat bra med flundra, och det gjorde det även idag. Eller vad sägs om 8 flundror på 2 båtar med en topp på 154 cm…

Jag själv tog med mig frugan ut på ett kort pass nära Havöysund, det resulterade i en fin torsk på runt 15 kg samt några mindre, men den stora behållningen idag var när vi hade en vikval som simmade runt båten och flera gånger var så nära att vi hade kunnat ta på den!

När vi sen kom iland möttes vi av glada miner då en av båtarna hade haft kanonfiske på flundra idag, 9 st med topp på runt 110 cm och ett flertal fina kontakter.

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.