Fin pelagisk flundra under sejrace på Lofoten!

Fisket har fortsatt varit otroligt stabilt med torsk och sej som vilt jagar i vattnet efter sill. Stundtals har gästerna upplevt både trippelhugg och fyrhugg av hungriga sejar som ivrigt kämpat sig ner mot botten i tunga rusningar! Under dagen fick Evgeny, en av ryssarna som jag guidar här på campen ett tungt hugg och en spektakulär fight började. Med all sin kraft lyfte han in meter efter meter på fisken och vid båten kunde vi säkra en hälleflundra på 127 cm som tog i ett trippelhugg med två andra torskar på ca 7-9 kg.

Denna fisk var drömmen och målet med resan för Evgeny som var mäkta nöjd senare i hamn när han stolt kunde visa upp sin fisk. Stort grattis säger jag och hoppas på fler roliga fångster imorgon.

Det har landats flera sejar upp till 10 kg under de senaste två dagarna och även flertalet torskar runt och över 10 kg. Hittills på campen leder Oscar som nu har landat 4 st över 10 kg och dominerar i båten.

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

127 cm flundra!