Sejrace på Storskalltaren, Sørøya

Igår efter ankomst gav sig båt 3&5 sig av mot Storskalltaren. Fisket var till en början varierat med en hel del fin torsk. VI skulle fånga lite betesfisk och flyttade då på oss till en topp strax söder om ”Tysken”. Jag skickade ner den lilla vertikaljiggen och plötsligt smackade det på. Fisken tog 70m lina i första rusningen. Jag fick hem den cirka 10m innan den släppte. När jag fick in den stackars jiggen för inspektion var kroken helt uträtad. Jens skickade ner sin Crazy Daisy och det smackade på direkt – sej på 10kg+. Race-et höll på i ett par timmar och sedan försvann sejarna spårlöst. Toppfisken låg en bit över 14kg.

Vi fiskade vidare och lite mer torsk drogs. Jag satt och pillade med GPSen och lät mitt spö stå i hållaren. Plötsligt stod det i botten. Jag kastade mig dit men fick problem med att få ur spöt ur hållaren då fisken höll sådan press. När jag väl fått börjat pumpa fisken kom den rätt lätt och jag visste då att det var en liten flundra som nypit min Crazy Daisy av färgen Cola. Fisken mättes till 103cm, märktes och återutsattes.

Efter ett par timmar började folk krokna lite så vi bestämde oss för att åka hemåt. Bra dag, skönt folk och härligt fiske!

Nu lovar prognoserna lite vind de kommande dagarna men efter lördag skall det lugna ner sig igen – då skall det fiskas flundra!

Hannes Ribbner, Sørøya

Sej på 14kg till Jens!

Hannes bättrar på sitt PB med denna torsk på runt 10 kg! Bra start!

Erik

Hannes Trygg med 12,5 kg sej! En av många över 10 kg denna natt!

En fet torsk till Johan ” />