Rosé vin!?

Vi i Guidebåten och 4 andra båtar drog på en liten turné igår med siktet inställt på hälleflundra.

När vi väl kom till den tilltänkta fiskeplatsen så var det som vanligt när det gäller hälleflundre fiske, veva jiggen upp och ner timme ut och timme in utan ett enda napp! men så plötsligt började allt snack på radion, vi drillar hälleflundra och sedan var det i full gång. Det small titt som tätt och racet var igång. Mitt i all radio kontakt så kom dagens samtalsämne, Båt 6 landade precis en hälleflundra tagen på en ROSÈ dunk!? Hmmmmmm, hade jag verkligen hört rätt tänkte jag? jag anropar båt 6 och frågar om jag verkligen hört rätt?

Lovisa Adolfsson svarade, japp, jag tog den på en Rosé dunk!! Okej svarade jag med viss tveksamhet i rösten.
Det som är extra kul är ju att det verkar som att det är tjejerna som sätter killarna på plats både när det gäller antal fisketimmar och störst fiskar.

Gårdagens fiske var som sagt helt magiskt trots att vi fick avbryta fisket pga vind. det landades ett gäng över 120 cm med topp på 135 och hur många som tappats det har jag dåligt med koll på.

Även torsk fisket och sej fisket fortsätter att vara stabilt med flera fina sejar och veckans största torsk så här långt ligger på 22,5 kg som fångades av 15 åriga Johan redan på Onsdagen bara 10 min från campen.

Så i morse fick vi tillslut svaret på Rosédunken. Det är visst en jigg som har färger som en Rosé dunk, som Lovisa sa till mig, man måste ju lätta upp stämningen på radion när fisket är riktigt trögt :). Snacka om att ha rätt inställning och jag är rätt säker på att den här gruppen på 8 Pers aldrig har en tråkig stund! Riktigt skönt och galet gäng och frågan är rätt given, vad tänker dom fånga på idag då? (har hört talas om vitvins dunk 9 .

Annars så har faktiskt svart slim jim varit helt sjukt bra. Så har ni ingen Rosévins dunk så se till att ni i varje fall har en slim Jim!

Summering kommer på Onsdag med bland annat flugfiske efter Havsöring och havsröding!

/Havöysund

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

Jonas med nytt PB 125 cm.

Smack!!!!