Dagens fiske i Havöysund.

igår var det hugg sexa och idag så var det sten hårt slit för oss i guidebåten. Idag så valde vi att fiska nära campen och vi han inte mer än närma oss den tilltänkta fiske platsen förrän man hörde första båten rapportera om första hälle fighten som följdes upp av fler. På kort tid så landades 5-6 hälleflundror med topp på fina 150 cm.

Vi i guidebåten hade verkligen en nattsvart dag, vi hade ett par kontakter som ”kanske” var hälleflundror men vi nötte på timme ut och timme in utan en enda riktig kontakt utan bara en massa J…. sol som jag faktiskt börjat tröttna på. Så plötsligt hände det, smack där kom det där underbara hugget och linan ven iväg i hög fart och fighten var igång och stämningen i båten var på topp igen, Pang! nej det är inte sant, tror ni inte ena öglan på Henrys spö flyger av och linan brister! snacka om en nattsvart dag!! nya tag i morgon är det som gäller!

Förövrigt så fick våra norska gäster se en riktigt stor hälleflundra nästan flyga upp genom vattnet och klippa en lönne fågel i ytan! Dom var helt lyriska när dom berättade om den ”flygande hälleflundran”. Så vi kan summera dagen som ömse vin ömse vatten, vissa båtar hade riktigt bra fiske med både fina torskar, sej och hälleflundror medan andar vill helst glömma denna dag 🙂

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden