Grymt torsk-och sejrace på Lofoten

På samma plats som de senaste 4 veckorna uppehållit sig stora mängder med både makrill, småsej, sill och jagande torsk och storsej har vi nu det senaste dygnet haft ett makalöst fiske! Under gårdagen landades fyra torskar över 15 kg med toppfisken på 18 kg till Douglas samt flertalet sejar på över 10 kg med några fina toppfiskar på 13,5 kg till Isak Andersson, 7 år och även en till på 12 kg.

Stundtals har det varit över 40 meter med jagande fisk på ekolodet och de stackars sillarna och makrillarna har det inte lätt där ute. Grymt roligt fiske med tokhugg och stenhårda rusningar mot botten. Det har tyvärr också tappats ett par hälleflundror här ute efter kort fight..

Nu väntar toppenväder imorgon, vilken drömstart för de nya gästerna!

Erik Axner/ Douglas PJ Nappstraumen/Lofoten

PJ med torsk!

Goa spöböj!!

Riktigt schyssta sejar fångades det!