Vilken start på veckan i Havöysund !

Först vill jag passa på att önska ”Oxen” en skööön semester, och samtidigt hälsa Nikolaj välkommen till Havöysund i två veckor!

Men nu, idag var första ”riktiga” fiskedagen för nya gänget i Havöysund, och vilken dag det har varit…

Jag själv var i en gästbåt i ett sällskap med 2 båtar, hade en god känsla redan igår kväll om en plats vi skulle prova. Detta diskuterades med göbbarna och alla var överens. Jag kom ut lite senare än första båten och på väg ut hade jag radiokontakt med dom och fick då höra att det fightades stor fisk redan! Vi ökade farten lite för att få lite actionbilder, när vi kom fram var fisken redan säkrad vid båtsidan, 150 cm! Vilken start på dagen…!

Vi driftade på och fick lite torsk men det kändes rätt! Nån timma senare kom anropet: Nu drillar vi ÄNNU större fisk! Vi flyttade oss lite närmare ifall att dom behövde assistans. Flera tunga rusningar senare var fisken vid ytan, och kroken skulle sättas. Tyvärr missar dom att få fast hajkroken ordentligt så det blir en ny lååång rusning, men som tur är sitter jiggen perfekt och det är bara att börja om. Nästa gång fisken är vid ytan krokas den perfekt och säkras snyggt vid båtsidan.

GLÄDJE !!!

Efter ett antal foton och lite massage av mjölksyrearmar så är det dags att släppa fisken fri, kroken lossas perfekt och tailen släpps. Fisken tackar med ett rejält slag med stjärtfenan innan den simmar ner i djupet igen, snyggt jobbat gubbar!

Ett annat gäng från finland gick lite längre österut idag och lyckades riktigt bra dom med, eller vad sägs om: 146 och 158 cm och två större fiskar som tyvärr vann den kampen… Men dom blir ju bara större nu!

Andra båtar har legat och fiskat torsk och det har kommit upp fina fiskar upp till c:a 19.5 kg, guidebåten låg på djupen och testade på lite sej. Resultat: 12 kg på topp!

Imorgon kommer Nikolaj i guidebåten jaga storflundran, rapport kommer!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Nikolaj Hjorth, Havöysund.

Första fisken vid båtsidan!

Spöböj!

Nästa fisk snyggt säkrad vid båten!