Flundrasuccé på Sørøya och Hannes inleder med torsk över 20 kg!

Klockan var 4.00 när de fyra båtlagen mötes upp i hamnen för att rikta ett fiske efter hälleflundra!! Väl på plats så händer det absolut ingenting, detta var väntat då vi hade lagt turen efter tidvattnet och ville vara på plats i god tid innan det drar igång!
Några drifter senare så ser vi hur vattnet börjar virvla och fåglarna börjar dyka efter den uppjagade tobisen. Jag taggar folket i båten och säger det är nu vi ska börja fiska på allvar, det är nu flundran är på hugget! och precis när det var sagt så hörde vi hur båt 3 hade landat en fin flundra på ca 130 cm! inte långt efter hör vi hur samma båt tappar en fin flundra i ytan och strax efter så står samma kille med en ny flundra.. denna var ännu bättre en första och jag frågar om dom önskar assistans vid landningen. Då det var den största flundra dom har haft på så ville dom hemskt gärna att jag hjälpte dom. En självklarhet för min del, och vi vevar upp allt vad vi kan och sätter full spätta bort till båt 3. Jag hoppar över i båten och riggar kveitekroken och inväntar storflundran! Fredrik sliter för att få upp flundran från botten men till slut komemr den sakta med säkert upp mot ytan. Jag sätter kveitekroken i underkäken och fisken är säkrad och spänningen bryts av jubel!
Flundran mättes till 145cm och var ett nytt personligt rekord och dagens största fisk!
Än så länge.. Alla båtar lägger sig och nöter på samma område som båt 3 och det kommer upp några fler flundror runt 20-30 kilos klassen och stämningen är på topp!!
Sen när huggperioden började dö ut lite så kolla jag runt lite på sjökortet för att se om man kunde hitta lite nya potentiella flundraplatser, jag meddelar dom andra att jag tänkt testat ett nytt ställe, får som svar att alla båtar hänger på, perfekt!
Vi lägger oss vid udden och sänker ner våra jiggar i djupet. Efter endast några minuters fiske så smäller det på dubbelflundra i båt 3, båt 4 drillar stor flundra och flemming i guidebåten drillar också sin livs flundra!! Sjukt!!
Efter en härlig fight får Flemming upp flundran och den kunde mätas till 129 cm och blev således nytt personligt rekord! Lite längre bort ser vi hur båt fyra säkrar deras flundra, trots att det var en bit bort så såg vi att den var stor! Vi följde dom på håll och hörde på radion att den var 160 cm lång! Succé!
Men det tar inte slut där utan flundrorna fortsätter att landas runt om i båtarna och genomsnittsvikten är extremt hög!
Vi kör tillbaka och kör om driften, SMACK! Båt 4 drillar sin andra flundra för dagen och vi ligger endast några meter ifrån och ser hur Jörgen sliter med att få upp henne. Jag frågar ännu en gång om de önskar assistans och även denna gången önskades detta och jag hoppar över redo att landa nästa drömflundra!
Tillslut får vi syn på henne nere i djupet, en stor dörr gilder upp från djupet och jag instruerar gästerna vad och hur jag har tänkt göra landningen. Alla är redo och flundran glider upp perfekt, ett snabbt svep med kveitekroken så var även denna landad!! Men flundran var inte redo, då jag fick brottas med henne vid båtkanten innan hon lugnat ner sig. Vi säkrar upp flundran vid sidan och mäter henne till hela 175 cm!!!
Några bilder senare så får hon friheten åter och vi beundrar henne när hon tar några kraftiga stjärttag och glider ner i djupet igen!
Fantastisk!
På tredje driften på samma plats så hör jag Michael från båt 2 rapporterar om en flundra på 140 cm och driften efter så hör jag hur han helt lyriskt berättar om att han har fått nytt personligt rekord på hela 150 cm!!

Söröya, nya flundra eldoradot?!
En fantastisk dag och ett fiskepass man sent kommer glömma!!

Största torsken under veckan blev på 26 kg och landades i Michaels båt.
Claes Pålsson gled in i hamnen med en låda som lyste rött på långa vägar, fylld med Uer och ett nytt personbästa på hela 3,7 kg (om jag kommer ihåg vikten rätt). Inte långt efter får jag reda på att Jimmy från Båt 4 hade tagit nytt PB på Uer på 4,5kg!
Spättafisket har också varit grymt i veckan och sandskäddor inte långt ifrån norska rekordet landas hela tiden! snart är det dags att knäcka den!!

Idag avslutade vi med ett kort pass för att fylla det sista i frigolitboxen, och efter att ha knackat lite katt och lyckats lura upp någon lite flundra så drog vi ut på ett nytt ställe där vi fick igång ett sånt race med både storsej, torsk och flundra!
Hannes min nya vapendragare här på Sørøya lyckades lura upp en grann torsk över 20 kg tagen på Crazy Daizy! Efter en timmes fiske fick vi sluta med flaggan i topp och begav oss in för att fixa det sista innan avslutningsmiddagen skulle serveras på restaurangen!

Ännu en fantastisk vecka här på Sørøya, nästa vecka kommer det vara lite lugnare och endast tre båtar är uthyrda.. Ska passa på att klippa ihop lite mer film som kommer läggas ut på Youtube, du finner också klippen genom vår facebook sida.
Allt du behöver söka på är Nordic Sea Angling så hittar du allt!

Johan Mikkelsen

Terje med nytt personligt flundra rekord på 124 cm!

Ronny bättrar på sitt person bästa också!

Flemming överst på bilden!<br />Flundran mättes till 129 cm och stämningen är på topp!” /></p>
<p><img decoding=

Kommer man för nära fnyser dom till och försöker skrämma bort oss, sköna djur!

Svein med en grann havskatt tagen precis utanför öarna utanför Sørvær!

Vi följer havssulorna, och kommer till en ny plats.. Här inleds sista racet för denna veckan med både storsej, stortorsk och flundra!

Hannes Ribbner den nya Guiden här på Sørøya inleder sitt första fiskepass med en torsk över 20 kg tagen på en Crazy Daizy!<br />Vilken start! ” /></p>
</div><footer class=