Avslutning och summering av veckan på Lofoten

Nu har veckan lidit mot sitt slut och gästerna har fiskat klart och lämnat campen. I slutet av fiskeveckan vred vinden om till västan och gick nästan ner till stiltje. Äntligen var den hårda nordanvinden över och detta borde släppa mer på fisket nu. Den sista fiskedagen landades en maffig sej på 14 kg vilket blev veckans största. Utöver den landades det tidigare några stycken upp till 12 kg ute på topparna.

Torskfisket var bra mängdmässigt och många schyssta mattorskar landades med en toppfisk på 19 kg som togs i måndags. De allra flesta torskar kom i närheten av sillstim ute i frivattnet runt topparna men även en del på grundare vatten inne bland kelpen.

Hälleflundrafisket var lite svårare denna veckan, en toppfisk på 130 cm landad på Anti Twist Rig och helsej kom nere på sydsidan. Tyvärr gick ett par riktigt stora flundror förlorade efter långa rusningar ut mot djupet och linbrott som följd.. Oklart orsak varför linan gick av, nästa gång sitter den nog där! Annars fångades det en del flundror av matformat på en bit över måttet under veckan.

Utöver allt detta var det några gäster som var lyckligt lottade och fick se späckhuggare, både som simmade förbi genom Nappstraumen men även ute vid Skarvskär. Otroligt mäktiga djur!

Nya tag denna veckan som är helt internationell med Ryssar, Tyskar och Engelsmän!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten

En späckhuggare under midnattssolens strålar!

Mats med en bonuslånga på helsej!

Magisk vy över Lofoten!