Hemma från Panama

Nu är man hemma igen efter en häftig fiskevecka från Panama, dock 3 kg tyngre….
Med 3-4 rätters god middag var dag och färgglada drinkar, så skall man nog inte stanna för länge här nere…
Målet var främst Yellowfin Tuna och vid denna tiden på året kan man få uppleva enorma ”kok” när tunor och delfiner jagar sardiner. Tyvärr fick vi inte uppleva de riktiga ”koken”, men under några timmar såg vi stora delfingrupper som jagade och bland dessa så fick vi en del fiskar på livebait. Denna dag tappade vi tyvärr 3 fina tunor under popperfisket, varav den ena slet av linan. Det är några grymma expresslok och popperfisket var det mest spännande sättet att fånga de på.
Vi lyckades under veckan att fånga ett par riktigt stora tunor där Magnus knep den allra största på hela 220 pound. Var riktigt kul att se Magnus ta ut sig till max och utan vårt ”peppande” så hade han gett upp tidigt i fighten…
Magnus lyckades även med att fånga 2 riktigt stora fiskar utav andra arter, Dorado på 60 pound och Needlefish på 20 pound går inte heller av för hackor!
Vi hade även en kortare kontakt med Marlin, men sailfishen var som bortblåst i området. Sista dagen satsade vi på inshore fisket närmare lodgen. En riktigt trevlig dag på havet med underbart väder och mycket action!
Toppfisken denna sista dag blev en stor Barracuda på hela 40 pound fångad utav Dan, samt ovannämnda Needlefish till Magnus. Vi fångade också en del Roosterfish och andra arter under denna dag.Dan tappade också en stor Cubera snapper som gich ner bland stenreven. Dessa fiskar måste man överraska och ta brutalt hårt! Det var också otroligt många ”efterföljare” och hugg under popperfisket så det var en kul avslutning på resan.
Vi prövade också att meta med dead och livebait vid några tillfällen under veckan och fångade bland annat Rainbow Runner, Horse eye jack, Mullet Snapper m.m.
Vädret var bra hela tiden förutom under några timmars tid den ena fiskedagen, då det regnade en hel del.
På kvällarna och nätterna var dock vädret sämre med helt otroliga regnskurar och åskskurar med blixtnedslag som kändes i marken!
Servicen på lodgen var som vanligt helt fantastisk och när man kom in med båtarna till bryggan så väntade personalen med blöta handdukar som man kunde tvätta sig med och färgglada drinkar. Man hoppade sedan i poolen där man blev serverad ytterligare drinkar och lite poolsnacks. Efter dusch och klädbyte serverades 3-4 rätter till middagen. Personalen på denna lodge är otroligt serviceminded och alltid glada med ett leende på läpparna.
Vill man ha kläderna tvättade så lämnar man detta på golvet i rummen och när man är tillbaka så ligget det tvättat och prydligt ihopvikt på ens säng.
Fisket i Panama håller en stor variation och de flesta av fiskarterna bjuder på spektakulära fighter!
Vi ordnar 2 st gruppresor till Panama i Januari 2014 där vi har hela lodgen, men vi kan också skräddarsy andra resor under andra tider på året.
Hör av er till oss på Nordic Sea Angling om ni vill uppleva ett grymt bra fiske i en skön miljö!

Jimmy

Magnus tuna på 220 pound!

Dan med fet Barracuda

Dan med liten Roosterfish..

Jimmy med skaplig Dorado

YFT i mindre storlek

Skaplig horngädda!!

Magnus med nytt pb på Roosterfish

Magnus med jättedorado på 60 pound!

Mullet Snapper

Popperslit...

Dubblé YFT

Ralph med nytt pb på YFT