Schyssta flundror från Lofoten och ett grymt rödspättemete!

Den sista dagen har gått i plattfiskarnas tecken här på Lofoten och båtlagen har riktat in sig på både rödspätta och hälleflundra med goda resultat som följd. Igår under förmiddagen testade flera båtar på rödspättefisket och beskrev det som magiskt bra! Mängder med rödspättor landades, många över kilot med två fina toppfiskar på 1720 g och 2020 g. Alla var supernöjda över rödspättefisket och gav sig senare ut på kvällen i jakt på flundrorna.

Ganska omgående landades en smällfet flundra på 143 cm, vikten kan vi bara spekulera men de mått på hälleflundratabellen som finns stämde inte i detta fallet.. Denna var otroligt välmatad och tog på en död sej.

Det landades ytterligare några fler flundror upp till 115 cm under kvällen och tappades ett par riktigt fina som gjorde långa, tunga rusningar innan dem gick av. Även en fisk i 125 cm klassen följde med hela vägen upp till båten, högg ett par gånger på jiggen utan att fastna och gick sedan ner igen.

Vi tar nya tag nu och siktar mot fler storfångster!

Erik Axner, Nappstraumen/Lofoten

115 cm och första flundran för Lennart!