Intensiv flundradag på Lofoten!

Tjenare!

Efter gårdagens 150 cms flundra från den tyska gruppen var alla båtar nytaggade och gav sig ut mot nya storfångster under morgonen! Alla drog till platsen som utan tvekat varit hetast hittills, området kring Skarvskär och flundrorna lät inte vänta på sig. SMACK!, i andra driften landar vi en fisk precis under måttet, samtidigt hör vi på radion att en annan båt landar en 104 cm och från båt 6 hör vi att Magnus har krokat på en stor fisk som tjurar ner mot botten och inte vill komma upp.. Några nerviga minuter senare hör vi att dem skymtat fisken och att den var stor! Vi drar upp jiggarna, åker dit för att följa fighten på närmare håll! Väl framme ser vi fisken i ytan vid båtkanten och ett försök att landa den pigga görs men utan framgång och Magnus får bara hålla i grejerna när flundran sätter full fart mot botten.

Jag beslutar att hjälpa till, lägger vid sidan av deras båt och kastar mig över med avkrokare och kamera! Vid nästa försök kommer hon snällt upp till båten med öppen mun, kveitekroken sätts utan problem genom det tunna skinnet under hakan och hon är säkrad Magnus jublar, Jag jublar, bägge båtarna med grabbgänget jublar och gratulationerna ramlar in. Vi mäter fisken utanför båten till 160 cm och tar några foton innan vi släpper henne fri igen! Magnus överlistade den på en Crazy Daisy med glowkropp!

Fisket fortsatte och var riktigt bra under några timmar på det stigande vattnet! Totalt landades 21 flundor på 5 båtar där ute och en hel del av dessa var över måttet och lite därtill! En underbar dag på havet med sol, svaga vindar och otroligt roligt fiske!

Stort grattis till Magnus!

Erik Axner – Nappstraumen- Lofoten

Magnus med sin storfångst! Skapligt nöjd min!

C&R var en självklarhet för Magnus! Stort grattis! :)