Storflundra på Lofoten och nytt årsbästa!

Den nya veckan har startat lysande och denna veckan har vi endast 4 st gäster på campen så endast en båt är igång och fiskar. Gårdagen blev mer eller mindre inblåst för grabbarna från Umeå som är på besök men idag lovade prognosen strålande väder så vi satte kurs ut mot stortorskarna direkt på morgonen! Jag hoppade med i deras båt och vi möttes av ett spegelblankt hav och kom ut till Haraldskallen och började fiska! Ganska omgående stötte vi på ett gäng torskar med en snittvikt på runt 7-10 kg och sen vid strömvändning lugnade sig fisket en aning. Vi nötte vidare och sökte runt och fann tillslut ett riktigt tjockt stim med stora fiskar som jagade så högt som endast 20 meter under båten på 60 meter vatten. Fisk efter fisk över 10 kg landades och de allra flesta låg mellan 10-14 kg som vi fångade. En helt makalös hög snittvikt och toppfisken låg strax under 20 kg.

Efter att vi känt oss nöjda med detta bestämde vi oss för att prova på lite hälleflundra på vägen hem och stannade till på ett par platser på vägen hem. Omgående fick vi två stycken under minimimåttet och sen kom hugget med stort H för Thomas! En tung och brutal kamp började mellan det stora okända i djupet och Thomas med sitt Edge Dynamic Boat. Efter en stunds drillande kunde Thomas matcha fisken och jag kunde säkra den vid båtkanten med hajkroken och ett runlock runt stjärtspolen. Vi mätte sedan fisken i vattnet, tog några snabba foton och lät henne simma vidare.. Den magnifika fisken mättes till 175 cm lång och var otroligt välmatad så den vägde säkert mellan 75-80 kg.

Efter detta kände alla sig väldigt nöjda och vi seglade in i hamn med flaggan i topp och med ett STORT leende på läpparna!

Erik Axner – Nappstraumen/ Lofoten

175 cm till Thomas

Anders med dagens största torsk!