Hur svårt kan det va!?

Att vara guide alltså när solen skiner, ingen vind, positiva gäster med rimliga förväntningar och dessutom huggvilliga hälleflundror när man har stått och förklarat på info mötet att det har varit lite trögt med hälleflundra!?

Vi var ett gäng båtar som drog ut till en av våra närliggande fiskeplatser och redan efter ett par drifter så sa det smack på Fredriks spö och linan började fara ut, på ekolodet kunde ja se klart och tydligt hur en hälleflundra stigit från botten och svalt hans jigg. Det var inget snack om att det var en bra storlek på den för trots kraftig press så bara gick den men efter ett flertal rusningar så kunde vi landa ett nytt PB till fredrik 147 cm.
Vi var tvungna att lyfta in den i båten men på ett mycket försiktigt sätt för att lossa kroken utan att skada fisken. Efter märkning (Nr 2066) och fotografering så fick denna skönhet simma piggt tillbaks i havet igen. Vi i guidebåten lyckades landa 4 hälleflundror och tre av dessa simmar lyckligt vidare i havet och en fick bli mat för äta bör man annars dör man.

Ett annat gäng som kommer från Malmö hade också ett fantastiskt fiske med 3 landade hälleflundror med topp på 135 cm som fick simma tillbaks! Dessa herrar hade aldrig fiskat i Norge innan men hade fått tips från Billy på Fiske & Fiskar i Malmö. Deras största togs på en flattmatt så som många andra så glöm inte Flattmatt när ni åker hit och skall fiska!
Det var även ett bra torsk med topp på runt 15kg och kattfiske. Nu laddar vi för en långtur idag och förväntningarna är stora, rapport om denna satsning kommer imorgon.

Soliga hälsningar från Havöysund!
Oxen och Grodan

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden