Stortorsk på förmiddagen och späckhuggare utanför hamnen på eftermiddagen på Lofoten

Under de senaste två dagarna har det varit superfint väder med svaga vindar och mestadels sol. Alla båtarna har rört sig fritt över området och riktat in sig på lite olika fiskar. Några mindre flundror runt måttet har landats men mestadels har gästerna riktat in sig på att finna lite större torsk. Idag på förmiddagen kom veckans största hittills på 19 kg och det har även landats ett antal över 15 kg utöver den. Mycket fina torskar runt 10 kg har också landats under fisket. Idag så reste dock de flesta av gästerna hem då dem bara varit här en weekend och fiskat men Team Donald Duck med Johan von Anka är kvar på campen en stund till och fiskar vidare!

Några lyckliga gäster samt även andra som under eftermiddagen uppehöll sig nere vid vattnet kunde idag beskåda 5 st späckhuggare som simmade runt bara ett stenkast utanför hamnen. Självklart åkte dem ut med båt och fotograferade och kom ännu närmare inpå dessa mäktiga djur när dem fridfullt simmade omkring och visade sig inne i den endast 10-20 meter grunda viken som campen ligger i. Riktigt häftig upplevelse som kryddar vistelsen ännu mer än vad själva fisket redan gör! Bilder på späckhuggarna kommer upp så fort som möjligt!

Erik Axner – Lofoten

19 kg!