Årets första tur till Storskalltaren sätter ribban här på Sørøya!

Denna veckans gäster har verkligen prickat in en kanon vecka! Strålande solsken, ostliga vindar och ett hav som ligger som en spegel!
Igår åkte vi två båtar ut till det legendariska Storskalltaren. Fisket börjar bra då Micke i guidebåten lyckas fånga sin första flundra! En del fina torskar upp till 15 kg kom också men sen dog strömmen ut och vi hade många timmar med trögt fiske.. Vi söker oss söder ut och norrmännen i den andra båten rapporterar om 3 landade flundror och den största på 120 cm som fick simma vidare.
Vi bestämmer och för att ta det lugnt tills vattnet drar igång igen.. många timmar med lugnt guppande på det öppna havet samtidigt som man följde solen som sakta sjönk ner i havet långt där borta vid horisonten gav ett skönt välbehag! Vi fiskar på och drar upp lite torsk runt 10 kg, testar fiska efter spätta men blir massakrerad av små torsk så fort man kom ner på de små sandfläckarna, någon havskatt fick också syna båten. Men helt plötsligt från ingenstans så ser vi hur havet börjar leva igen, strömmar som bildar virvlar och lugna partier på ytan, klockan är nu 2.00 och natten är redan över och morgonen börjar redan gry, nu jäklar gäller det!

Efter all denna väntan var det dags! Micke smackar på något stort på sejen!
Upp kommer en torsk på 20 kg blankt, en riktigt grann bergstorsk och han har nu höjt sitt personbästa ännu en gång!

timmarna går och trots att det är bra fart i vattnet så bestämmer vi oss för att ta en sista drift innan vi beger oss hemåt.
Sagt och gjort, SMACK!!!! Följt av ett rullskrik som heta duga! Nu var det hälleflundra dags igen på Mickes spö!
Efter några svettiga minuter inser vi att det är ett riktigt as till flundra som han drillar! Divers ställningar och positioner i båten testades under fighten för att hitta ett skönare sätt att drilla fisken på. Men Micke inser snart att det spear ingen roll hur han gör, för det blir inte bättre, fisken är fortfarande lika tung och tjurig!
Efter mycket underbart slit och adrenalinpumpade armar lyckas Micke få upp henne till ytan, jag slänger mig efter kveitekroken och sätter den perfekt i underkäken!
Vi kunde konstatera att det är ett nytt årsbästa och längden mättes till 172 cm!!
All hantering av flundran skedde i vattnet så efter att Micke hade badat med flundran så fick hon simma tillbaka till friheten igen! En magisk dag som vi kommer minnas länge!

Johan Mikkelsen

10 minuters fiske på Storskalltaren så hade Micke lyckats fått sin livs första flundra på 92 cm, vilken start!!

Den nya maxelrullen i kombination med ett Edge Speedjigging spö är en grym kombo!

Guiden Johan med en liten hälleflundra tagen i kvällssolen.

I väntan på huggperioden!

Micke med drömflundran! <br />172 cm och uppskattas att väga ca 70 kg! <br />På sista driften hände det, skam den som ger sig! Stort grattis till dig Micke, bra jobbat! ” /></p>
<p><img decoding=