Nytt från Sørøya

På grund av en intensiva dagar har jag inte hunnit uppdatera på de senaste dagarna.
Hur som helst, de nya gästerna som kom i onsdagskväll har mötts av tuffa förhållanden med inte allt för många timmar på havet. Första chansen som gavs så drog båtarna ut vid breigrunn och fiskade längs kanterna där. Det kom upp några på 20 kg men inte alls så bra som vi har haft den senaste tiden men det är ju lätt att bli fartblind nu när vi har haft ett sådant galet fiske under hela tiden. Carl Johan lyckades dock landa en på runt 20 kg som hade något ovanligt i munnen. När torsken lyfts in i båten så upptäcker dom att i munnen på den stora torsken ligger en Lunnefågel! Helt sjukt, men med tanke på hur högt de stora torskarna kan gå så är man inte jätteförvånad, men det är helt klart en häftig story!
Idag har vädret varit lite bättre och fisketimmarna längre, och jsälvklart blir resultatet där efter! DEt kändes som alla båtar hade lyckats fånga ett par över 20 kg! och bästa båten hade runt om kring 20 st över 20 kg! Vilket är helt sjukt bra! De hade fiskat på lite djupare vatten där de träffade på stim med bara massa grov torsk. 15 kg och uppåt i varje släpp..
Så fisket är fortfarande väldigt stabilt och det är sjuka mängder fisk i området!

Dagens toppfisk gick till en från ryssgänget, som landade en på mellan 28-29 kg!
I morgon ser det lovande ut så gästerna satsar på att dra ut tidigt och förhoppningsvis lyckas landa några fler storfiskar här på Sørøya! Jag är i alla fall inte orolig, för det är ju trots allt Sørøya vi snackar om!

Johan Mikkelsen, Eddie Janerup, Bulten