Summering av Lofoten/Nappstraumen 2012

Ja för er som väntat så kommer summeringen av säsongen här.

Som ni tidigare kanske redan visste så var detta första säsongen på Nappstraumen som vi gjorde. Vi hade 5 båtar som nästan var uthyrda varje vecka. Till skillnad från Havöysund och Söröya så har vi ingen guidebåt på Lofoten så jag har fått guida ifrån alla andra båtar vilket har fungerat riktigt bra då alla som önskat guidning har fått det :).

Campen som sådan ligger riktigt strategiskt till och även fast det stundtals har blåst riktigt mycket så har vi ändå kunnat komma ut och fiska och få fisk! Ett exempel på detta som jag kommer ihåg var i maj månad när det började blåsa riktigt starka vindar upp emot 20m/s i sydostlig vind. I denna vindriktningen blev det ingen hög sjö inne i själva Nappstraumen. Vilket gjorde att vi kunde ligga kvar och fiska utan större problem och som i sin tur resulterade i att vi i båten landade 3 flundror på 2 timmar med 145 och 156cm i topp inte illa i 20m/s;). För er som undrar hur det har gått med allt runt om kring campen med bensin mm så har det inte direkt varit några bekymmer under säsongen!.

Fisket i och omkring Nappstraumen är väldigt varierat vi har nog utan tvivel den största artrikedommen sett över alla våra camper. Under vår och sommar kan man fiska havsöring direkt från bryggan det går även till en del lax men det är ingen direkt som testat att fiska efter dom och under sommaren kan man ha ett riktigt roligt makrillfiske direkt vid bryggan.
Torskfisket har visat sig vara riktigt stabilt under hela säsongen med många fiskar över 20 kg. Kommer inte ihåg hur många men det var många i alla fall och chansen att just fånga en fisk över 10kg här är riktigt stor både på sej, torsk och flundra. Förutom torsken så har vi fångat riktigt fin bleka, sej, marulk, spätta, knot mm,mm.

Så kommer vi till flundrafisket vilket är riktigt grymt här uppe speciellt efter ”stor” flundra redan första veckan fångade Affe en flundra på 177cm inne på 8meters djup och sedan dess har vi kunnat fånga fisk från 5meters djup. Antalet över 170cm på Nappstraumen var många. En bit över 10 st om jag inte minns helt fel. Det vill säga att vi i snitt hade minst 1 över 170cm på 2 veckor och detta som sagt ENDAST på 5 båtar. Antalet över 150cm kommer jag inte ens ihåg men det var också många!! Skulle man vilja testa på höstfisket på Nappstraumen så är det riktigt bra då vi under 7 dagars tid på 3 fiskare fick 9 över 150cm. Alla skonsamt återutsatta till sitt rätta element!.
Om jag inte tidigare nämnt det i nyheter så har vi haft riktigt bra fiske bara 1-2nm från campen, men vi har också under säsongen testat på att åka längre sträckor och haft riktigt bra resultat där också!!
I början av september blev jag väckt av en av våra danska båtar som sa att dom hade fått en riktigt stor flundra och ja det var den. Den mätte hela 214cm och var den största någon fångat på Nordic Sea Angling i år och även denna fisk tog dom väldigt nära campen och självklart var det c&r på denna fisk!

Till säsong 2013 har vi koll på många ställen och kommer finna nya heta fiskeplatser. Nu när vi vet ungefär var vi ska fiska så kommer även resultatet att stiga ännu mer!

Förövrigt var detta min sista ”hela” säsong på Nordic Sea Angling då jag har tänkt mig att gå tillbaka till skolbänken, men jag kommer nog träffa några av er gäster under några veckor uppe i Norge nästa år. Så jag skulle vilja tacka alla fantastiska gäster jag har fått äran att guida under 2011 och 2012 och tack för mig 🙂 /Skitfiske!

Med vänlig hälsning/ Fredrik Schmiterlöw

/Fredrik Schmiterlöw

214cm flundran

en av dom fina höstflundrorna

En fin 2kg spätta

Kennet med sin drömfisk

sånna här kan man fånga i riktigt skitväder. Grattis Nino

Team mack med 20+ torsk

späckhuggare ett varnligt inslag vid lofoten

Spätta var det!

Calle med sin 155cm flundra gladare fångstman får man leta efter:)

höstfisket var galet!

stor fisk på g

änu en jätteflundra nära campen självklart c&r på alla stora fiskar!

vacker flundra!