Summering av säsongen på Sørøya, 2012!

2012 summering från Söröya

Alltid svårt att summera en hel säsongs fiske utan att missa nått, det finns så många fantastiska storfångster och berättelser men vi har plockat ut några av våra favoriter.
Skreifisket startades i slutet av februari och redan då var det sjuka mängder Skreitorsk som gick längs kanterna i väntan på rätt temperatur, salthalt, strömmars osv för att sedan gå in Breiviksbotn där leken äger rum. Det kunde stundtals vara 100 meter djupt och fisk från botten upp till 20 meter under ytan!!
Så fort vi började få mer gäster i början av mars månad så började också storfångsterna ramla in en efter en! Antalet torskar över 20 kg var osannolikt många och till och med torskar över den magiska 30 kilos gränsen tappade vi räkningen på!
Om man vill fånga sin drömtorsk så finns det antagligen inte någon annanstans i världen som slår just Sørøya!! Den största torsken som fångades på campen vägde hela 37,0 kg och är endast 1 hg ifrån att tangerade det förra rekordet för största torsk fångad av svensk medborgare! Många tror att det är för kallt under skreifisket och tvekar att boka en vecka, men eftersom golfströmmen löper förbi hela Norges kust så för den med sig varmare vatten som gör att hela klimatet blir mildare på kusten. Ta ett par underställ extra och ett par skidglasögon och några tunna neoprenehandskar så står du pall för skreisäsongen! Faktum är att man fångar så mycket fisk att man oftast kastar av sig både tröjor och mössor för att man blir så varm! Det här fisket är personligen ett av mina favoritfisken, och kan starkt rekommendera att testa en vecka, vi öppnar upp redan den 27 februari så boka nu innan det är försent!

När maj-månad var kommen och Skreifisket förbi så börjar den ”vanliga” säsongen. Och maj-juni bjöd på ett otroligt varierat fiske med fortsatt stora mängder stortorsk ute på kanterna, där bland annat årets största sommartorsk landades på hela 35,4 kg och inte långt efter så lyckas Andreas fånga sin drömtorsk redan första dagen på campen och den vägde hela 33,0 kg en svårslagen start. Redan dagen efter så slog han till igen och lyckades få en historisk dubblé som tillsammans vägde 50 kg!, fördelat på en Torsk på 22 kg samt en på 28 kg tagen på samma pilk! Något som är värt att nämna är att mängdfisket var inte riktigt lika bra som det var i fjol däremot så kom det upp otroliga storfångster i år!! Flertalet stora torskar som var en bra bit över 25 kg landades av lyckligt lottade gäster under säsongen.

Hälleflundrafisket hade nu också kommit igång på allvar och flundror mellan 140-160 cm fångades varje vecka! Det var också ett sjukt havskattsfiske i maj månad, där vi i guidebåten bland annat landade 60st havskatter under några timmars fiske! Rödspättefisket var också riktigt fint med många fina exemplar över kilot. Årets första Fläckiga havskatt fångades också vid den här tiden och vägde hela 17,1 kg. Det fångades också ett nytt NSA rekord på långa under den här perioden på hela 17,1 kg ute på Storskalltaren på endast 20 meters djup!
Juni månad avslutas med årets bästa Kungsfiske där Göran lyckades ta största på Hela 8,35 kg! Och leder nu vår tävling om en resa tillbaka på en av våra NSA camper! Reglerna är enkla, det gäller att fånga den största fisken procentuellt sett efter den norska rekorlistan.
Juli månad bjöd på flundrarace med många fina flundror runt 140-150 cm och säsongens största flundra som mättes till hela 185 cm och fångades på en Big bob 730g ”Fancy Cola”! Torskfisket var stundtals trögare men toppfiskarna fanns fortfarande!
Det fångades också ett nytt camprekord på Havskatt som vägdes till hela 13 kg!
Augusti och september bjöd som vanligt på grymt flundrafiske, även på riktigt grunt vatten! Det var också i slutet av säsongen som vi hade de riktigt sjuka sejracen!! Med topp på 15,55 kg och där en större tappades under samma dag! Även säsongens största Rödspätta på hela 3060 gr landades i augusti månad, det är oftast då dem har bättre kondition och chansen blir då betydligt större att komma upp i dem här viktklasserna!

Sen vill vi bara avsluta med att tacka alla gäster, för en underbar säsong här på Sørøya, storfisken rike! Vi ses nästa år!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Sørøya

Kent med årets största torsk på hela 37,0 kg! och tangerar det förra rekordet för största torsk fångad av en svenskmedborgare!

Guiden Johan med sin andra Torsk över 30 kg, och blev då förste svensk med två över 30kg! <br />Den föll för Big bob 730 gram ”Fancy Cola”” /></p>
<p><img decoding=

Holgersson med säsongens största Fläckiga havskatt som vägdes till 17,1 kg! En otroligt ovanlig och häftig fisk!

Göran med sin drömfisk! En Kungsfisk på 8,35 kg och leder nu tävlingen med denna fångst!

Göran med sin Hälleflundra på 167 cm! Catch & Release!

Antons 134 cm som fångades, märktes och återutsattes! <br />En månad återfångades samma flundra 20 distans söder ut!” /></p>
<p><img decoding=

Otroligt mycket storsej i år  jämförelse med tidigare år! Det här vådar gott inför framtiden!

Lycka!

Marthe med en fin öring från en av sjöarna på Sørøya, man ska inte underskatta det alternativa fiske här på ön!

Storsejens år!

Robin med en 153 cm Hälleflundra i slutet av säsongen!

Säsongens största Rödspätta på hela 3060 gr! Fångad i slutet av augusti.

Välkommen till Sørøya! Platsen där drömmar blir din verklighet!