Sista veckan på Söröya!

Säsongen har lidit mot sitt slut och vi har avklarat sista fiskeveckan på Söröya för 2012. På plats hade vi fem förväntansfulla gäster som alla hade olika mål att uppfylla. Vi hade dock tuffa förhållanden med jobbig vind från sydväst som under flera dagar sabbade våra planer. Vi blev helt inblåsta två dagar och blev begränsade till rödspättemete utanför hamnen till större delen av tiden. Detta fisket gav dock väldigt bra resultat med ett 30 tal rödspättor där de allra flesta låg över 1 kg och merparten på runt 1,5 kg. Det kom upp totalt tre rödspättor över 2 kg och en toppfisk på 2,45 kg. Utöver detta fångades sanslösa mängder med sandskädda varav några tyngde vågen till precis under kilosgränsen.

När väl vädret blev bra styrde vi kosan mot hälleflundra men gammal sjö och dåliga strömmar gjorde det svårfiskat men ett tiotal flundror lyckades vi landa under veckan och toppfisken blev en grann flundra på 13 kg som Tony lyckades med endast 3 minuters fiske kvar lura upp på sista driften precis utanför campen. Skam den som ger sig! Nu har vi stängt ner campen, båtarna är på land och vi laddar redan nu upp inför skreifisket 2013! Till dess får ni ha ett riktigt skitfiske så syns vi då!

Erik Axner- Söröya

En av de största rödspättorna!

Tonys efterlängtade hälleflundra!