Förra veckans fiske och bra start för Fiske & Fiskar!

Förra veckan så gick den tyvärr i vindens tecken, men det hindrade inte våra gäster från att fånga de stora fiskarna! Det blev en stenhård fight mot vädrets makter förra veckan, men som sagt så kom det både många och stora hälleflundror, eller vad sägs om 5 över 50 kg + var av att 2 var 160 cm. Alla flundror fick simma tillbaks och kan fångas igen! I tillegg till detta tappades det även 2 st. riktiga monster. Ett gäng lade en dag på öringsfiske upp på fjället och hade riktigt bra fiske med flera fina öringar.

Sen ett varnande finger när det gäller att sita och fiska. Inte bara att man missar fler mothugg, utan det kan vara direkt farligt när det går riktigt grov sjö! Ena gänget som var gäster hos oss förra veckan fick en riktig tankeställare när deras kamrat satt på relingen och fiskade men missade att parera en våg och tappade balansen och föll över bord. Gästen som föll över bord är en mycket van fiskare som alltid är lugn, men även han blev chockad när han hamnade i det kalla vattnet. Allt slutade dock bra, och tack vare att han hade stängt flytoverallen ordentligt gick det bra denna gangen!

I onsdags kom då sportfiskebutiken Fiske & Fiskar från Malmö på besök. Torsdags morgon vaknade vi upp med strålande sol och nästan ingen vind. Snacka om att de var laddade till tusen! Direkt efter frukosten så drog vi i väg på en långtur som genast genererade i både många och stora hälleflundror. Den största flundran för dagen mättes till 159 cm (C&R) och fångades på en flattmatt som visat sig varit riktigt effektiv de senaste veckorna. Det kom flera fina hälleflundror och många över 115cm.

I guidebåten fångade vi 3 hälleflundror var av den ena fångades av Victor som efter en stenhård fight, och darriga ben, fick se sitt nya PB simma tillbaks igen efter mättning och fotografering! Den glädje som Victor visade fick bara mig att le och förstå varför man älskar detta jobb så mycket som man gör! Efter att vi landat hälleflundran så kom Victor springande till mig med glädjetårar i ögonen och darrande ben och gav mig en stor kram och tackade för hjälpen. Detta kallar jag för fiskeglädje!

I dag var fisket trögt pga. hård vind, så därför blev fisket mycket begränsat. Vi i guidebåten landade 3 hälleflundror och därmed så har 4 av mina 5 gäster satt nya PB, gött! Imorgon skall vinden lägga sig, så vi får hoppas på bra fiske igen!!

Ulf ”Oxen”Hugsén

fiske glädje!

Glad Victor

kärlek!