Lite vind i Havöysund, men vad gör det?

Dom senaste dagarna har vi haft lite otur med vädret och vi har fått kämpa mot vinden! trotts detta har fisket varit gott och flera fina fiskar har tagits!

Igår åkte vi i guidebåten iväg på en tur där Spätta-Torsk-Flundra stod på menyn.
Vi började med ett spättapass, vilket resulterade i en otroligt fin spätta på hela 61cm! ca 2800gr. Detta årsbästa i havöysund stod vår trevlige herre Lasse för! ( fisken släpptes givetvis tillbaka )
Medans dom flesta i båten fiskade spätta valde en utav gästerna att köra med den lite grövre utrustningen efter flundra, och det resulterade i 1 fångad flundra, samt 2 missade, varav den ena var riktigt fin! Kul kombinationsfiske!
Vi fick 2 flundror till under detta pass. En togs utav Magnus som numera är ”korsords-fiskaren” ja, han löser alltså korsord medans han fiskar flundra.. ( än så länge är det hans som fått flest, OCH störst…)

Sedan avslutade vi med att gå ut på lite djupare vatten och dra lite torsk! Flera fina fiskar runt 10 kg togs, sedan var det dags för hemfärd!

Idag har vi haft lite tuffare vind med vindar runt 10-13m/sek vilket gjorde att vi fick söka lite lugnare vatten, med hjälp av drivankare lyckades vi få till riktigt fina drifter, och efter en stund får Rose-Marie något på kroken, som känns tungt.. Efter en snabb fight ligger en superfin flundra i ytan och plaskar! 110cm vilket var dagens största! Grattis!

Under veckan har det tagits en hel del fina flundror, flera fiskar över 130cm. Och många nybörjare har fått fina första fiskar och blivit som dom själva sagt ” frälsta”

Torsk på 15 kg lyckades ett av gängen från Holland dra idag under dessa hårda förhållande!

Vi hörs!

Cristoffer Bergström, Ulf Hugsen

spätta på 61cm, ca 2,8kg!

Rose-Marie med fin torsk!

Grymt fint färgad bergstorsk! <br />Glupsk rackare! ” /></p>
</div><footer class=