Årets största rödspätta tagen på Sørøya!

För någon vecka sedan hade vi ”Team Chimaera” från Göteborg på Campen och självklart skulle det fångas storfångster även detta året!

Under ett fiskepass endast ett stenkast från campen fick de uppleva ett grymt fiske på riktigt grunt vatten ( 5-15 m djup). De fick ett antal fina spättor men inga rekord vikter, men det ändrades fort när Beata bänder upp ett stort dasslock till rödspätta som fick gubbarna i båten att tappa hakan! Denna vägde hela 3060 gr och är den största rödspättan som har fångats i år! Efter spättafisket så la dom en drift på riktigt grunt vatten och det dröjde inte länge innan första flundra på 10 kilo landades! Beata som nu hade fått sin drömspätta blev ju självklart också sugen på en flundra också så då la dom en till drift och det tog inte lång tid innan det small på hennes spö och ännu en flundra över 10 kg! Totalt blev det 3 flundror på kort tid mellan 10,5 kg – 14,5 kg!

Så även om det blåser skitväder så kan man uppleva grymt fiske bara ett stenkast från hamnen!

Johan Mikkelsen- Sørøya

Beata med årets största rödspätta! 3060gram vägde denna!

Beata poserar stolt med dagens fångst!

Ett Stenkast från campen! <br />Rödspätta 3060 gram!<br />och flundror mellan 10,5-14,5 kg! </p>
<p>” /></p>
</div><footer class=