Mixat fiske på Sørøya med mycket goda resultat!

Eftersom vi är så lyckligt lottade med vädret så kan vi välja och vraka vilka fiskeplatser, metoder och arter som vi vill fiska efter! Vädret har varit nästan osannolikt bra denna veckan och vi har bedrivit fiske efter massa olika arter och testat på samtliga långturer här på Söröya som vi normalt besöker!

Vi började med lite Uer först och gav oss ut till topparna på morgonen på ett helt stilla hav. Ganska omgående fann vi fisk och fina rapporter kom över radion med fina fiskar upp till 4,7 kg med många fiskar mellan 2-4 kg. Efter några drifter där så kände vi oss möra i kroppen och då valde två båtar att gå mot Storskalltaren och testa på fisket där! De andra båtarna valde att fiska mer nära campen på kanterna efter stor torsk och dessutom provades rödspättemetet i vikarna under dagen. Ute på Storskalltaren kom det upp fina torskar med en toppfisk runt 25 kg samt några riktigt fina sejar på 14 respektive 12,5 kg. Dessutom kom det ett par mindre flundror innan mörkret kom och fisket avbröts. Båtarna som valde att fiska närmare campen landade bl.a. en brutal torsk på runt 27 kg samt flera andra fina torskar över 15 kg. Utöver det kom det upp lite rödspättor strax utanför campen på upp till 1,6 kg. Variationen finns verkligen här på Söröya!

Dagen efter var det dags för långtur igen, något blåsigare gjorde att vi sökte oss mot Galtefjord men fisket var svårt där och några försiktiga kontakter var allt som hände. På vägen hem därifrån stannade vi dock till på ett litet grundområde och redan i första driften krokades en bättre fisk som tyvärr gick loss. De nästkommande drifterna var det verkligen hällerace men till flundrornas fördel denna gången. Fisken var försiktig i huggen och nöp endast i stjärtarna på jiggar men efter många försiktiga hugg och lite uppgradering med stingerkrokar på jiggarna så lyckades vi kroka två hälleflundror på 120 cm samt en strax under måttet!

Idag har dock vindarna återvänt till Söröya och fisket har bedrivits ute på kanterna efter stor torsk och hälleflundra! Ganska omgående lyckades Robin i Guidebåten fånga en hälleflundra på hela 153 cm ute på Runningen, blev en hård camp när den skulle upp från 120 meters djup! Dessutom har även en riktigt stor hälleflundra gått segrande ur kampen för några av våra gäster under dagen. De som satsade på torsk under dagen har blivit gott belönade efter mycket nötande med riktigt fina torskar mellan 15-20 kg samt med riktigt stor torsk på 24 kg. Just nu är det inget mängdfiske efter torsk här uppe på Söröya men toppfiskarna finns där ute och ofta är dem riktigt stora! Tålamod och planering med tidvattnet är viktigt för att lyckas!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – Söröya

Robin lyckas fånga sin drömflundra på 120 meters djup! <br />All hantering av fisken skedde i vattnet där den märktes och mättes till 153 cm, dvs 50 kg plus! ” /></p>
<p><img decoding=

En magisk känsla att få simma med dessa fantastiska fiskar!

Robin fick två fiskar idag, flundra 153 cm och torsk på 16 kg! Nytt personbästa på både två! Grymt!!!! Stort grattis till storfångsterna!

Första och största för dagen, 4,7 kg till Mikael!!

Daniel med en snygg Uerdubblé!

Några få drifter var allt som behövdes! Här är några av de fina kungsfiskarna som fångades innan vi gick vidare mot storskalltaren!

14 kg Sej från storskalltaren!!

En sista drift innan vi åker hem så hamnar vi i ett stim med storsej... Här poserar mikael med sitt nya personbästa!!

Robin gör det igen!! Storsej på storskalltaren, grymt sejfiske i år!! <br />” /></p>
</div><footer class=