Flundrarace söderut på Söröya!

Efter gårdagens långtur så noterade vi att väderprognosen även bådade gott för en långtur idag så då valde vi att testa söderut ner mot Söröysundet. Väl framme tog det knappt en minut förrän första flundran hade huggit men tyvärr missades mothugget.. men trösten kom rätt fort, för alla båtarna! Det fullkomligt kryllade av hälleflundror och radion gick varm när båtarna rapporterade om landade flundror, tappade flundror, följare upp till båten, hugg och missade fiskar! Totalt fångades en bit över 20 hälleflundror på kort tid fördelat på 5 båtar och de största var en bit över 100 cm.

Tillslut tröttnade folket på alla flundror runt minimimåttet så dem valde att ge sig ut i jakt på de större exemplaren. Tyvärr kom ingen bättre fisk upp i båtarna men ett par fina fiskar tappades efter en stunds drilling.

Imorgon bådar vädret gott ännu en gång och det är både inplanerat att fiska efter uer och stor hälleflundra!

Erik Axner/Johan Mikkelsen-Söröya

Sebastian drillar flundra på sitt nya

Snart landad!