Nya gäster och ny 50+ i storkveitens rike!

Havöysund, storkveitens rike!
Så har förra veckans gäster åkt hem och upp kom det ett nytt gäng med hög fiskefeber! Vissa av båtarna begav sig ut redan igår kväll efter vår uppskattade välkomst middag som består av stekt kveite, sås och potatis. Men idag var alla båtarna ute och redan efter en kort stunds fiske hade vi i guidebåten lyckats att landa den första hälleflundran, och sedan var snacket igång i VHF radiorna om hälleflundre kontakter och landade hälleflundror. Vi i guidebåten landade 3 hälleflundror och värst var en av mina danska gäster, Martin som efter en stunds fight fick se sin drömfisk komma upp till ytan. Vi säkra den utanför båten för att mätta och märka denna madam som mättes till 155 cm och sen fick hon friheten tillbaks. Alla våra hälleflundror släptes efter mätning och märkning (95, 117 och 155cm).

I övrigt så har det kommit upp en hel del hälleflundror och en massa torsk, så vi kan summera ihop dagen med att säga: Bra start för de nya gästerna och så kan vi skriva in ytligare en 50+ kveite här på campen i Havöysund! Frågan är om inte detta är STOR kveitens rike med tanke på hur många 50+ vi tagit i år!?

Men, Havöysund är så mycket mer än stora hälleflundror för förra veckan var det vissa båtlag som gick efter artfiske och de lyckades verkligen! Dom tog rödspätta till strax över 2kg, torsk på 20+, sej på 10-12kg, kveita på ca 22kg, kungsfisk på strax över 4kg, och framför allt hittade dom en plats där dom tog 5 långor mellan 5-7kg på jigg. Gissa om vi skall jobba mer på denna position.

Vill man fiska efter öring och havsöring så finns det fantastiska vatten för det som vi gärna guidar er på om ni är sugna på det. Eller, varför inte göra som en av våra gäster gjorde för 2 veckor sedan då han begav sig till Stabbursdal älven som ligger ca 1 timmes bilfärd här ifrån. Han belönades med en fin Lax på över 8kg. Skulle man heller vilja koppla av lite så kan man gjöra det i hotellets nybyggda utomhus jacuzzi och den rymliga bastun med ett kylskåp som är fyllt med kall dryck som står utanför bastun!

Ulf ”Oxen”Hugsén/ Cristoffer

Tomas med 117cm C&R

På väg till lite värme!

Så här firar man ett lyckat fiske!

Pasi Taponen med Lax på G!

Inga med öring på strax över 1kg