Dubbla NSA-Målare på Söröya

Äntligen har vinden lagt sig något här på Söröya vilket möjliggör fiske ute på de fria topparna och kanterna ner mot djupt vatten igen. Dagens fiske startade vi i Guidebåten med lite rödspätta och havskatt för att låta sjön lägga sig lite innan vi ställde in siktet på att fånga några stora torskar nu när vädret gjorde detta lite enklare. Väl ute fann vi enorma mängder med sej i mellanvattnet och som så många gånger tidigare tecknade tjocka ”bananer” under dessa stim och det dröjde inte väldigt länge förrän Christian hojtar till och står med ett djupt spöböj. Efter mycket slit och förhoppningar om personbästa så stod detta bekräftat med råge. Fisken var tjock och välmatad och vägdes till hela 22 kg! Nytt personbästa med hela 12 kg och en riktigt bra start. Strax där efter ville inte Martin vara sämre utan bytte till jigg och kort efter detta bytet så hojtade även han till och en riktigt tung fisk började kampen där nere. Efter lite slit fick han upp denna som vi kunde väga till 18 kg. Två riktigt fina torskar på ganska kort tid och bättre skulle det bli.

Martin beslöt att testa ett mete med en hel, död sej strax under stimmen och det tog nog inte mer än 5 minuter förrän han återigen hade en riktigt tung fisk på i linändan. Denna fisken var nästan stöpt i samma form som den som Christian fick och vägde även den in på 22 kg. Alla dessa tre fiskar tog under en kort period på det stigande vattnet på ett vattendjup på ca 45 m. För tillfället är torskfisket lite trögt antalsmässigt men den som väntar på något gott kan bli gott belönad. Dem finns där ute!

Erik Axner/ Johan Mikkelsen- Söröya

Christian med nytt pb!

Martin med sin NSA-Målare!

Martin ser rätt nöjd ut med tillvaron! Tunggung!