Pillemete i blåsväder!

Efter ett par blåsiga dagar med hårda vindar från väst så har vi iallafall haft lite möjlighet att prova på lite pillemete efter rödspätta när vinden väl mojnade för en kort stund. Med lätt utrustning, tunn flätlina och små, nätta spättetackel med räkor och gulp som agn så bedrev vi ett väldigt lyckat fiske under några timmar på det stigande vattnet. Vi fångade runt 20 rödspättor varav de allra flesta tyngde vågen över kilot med två fina toppfiskar på 1,6 kg till Hans och 2,2 kg till Martin i Guidebåten. Utöver det kom det även fina koljor och havskatter som bonusfiskar och humöret var på topp. Detta är ett underskattat fiske som jag anser att man måste prova på om man är här uppe.

Några gäster har även trotsat vinden och gett sig ut för att fiska hälleflundra och fångat årets hittills största hälleflundra här på Söröya på imponerande 180 cm! Denna tog på en Scary Jerry. Bilder på denna kommer upp här på nyheterna under veckan! Nu väntar vi bara på att den hårda västliga vinden ska avta och då är det nya tag som gäller!

Erik Axner, Johan Mikkelsen- SÖRÖYA

Hans med sin fina rödspätta på 1,6 kg

Millan med en av många fina havskatter som tog som bonusfångst

Martin med sin otroligt vackra 2,2 kilos!

Martin var inte riktigt nöjd med sitt tunggung!