Lyckad satsning efter Uer!

Natten till Söndag gav vi oss iväg med två båtar ut mot de välkända uer-topparna här på Söröya. Vi startade vid midnatt när vinden mojnat något och när vi kom ut möttes vi att ett lugnt guppande hav och strålande solsken. Vi började leta runt lite bland topparna och fann ganska snabbt en del ”klumpar” nere vid botten på ekolodet och kort efter gjorde vi det första släppet och innan vi hann säga ”korvspad” så satt dagens första uer där. Fisket fortsatte och några sporadiska fiskar kom upp förutom alla envetna lubbar som försökte stjäla agnet. Vi sökte vidare och fann endast enstaka fiskar men det gjorde ingenting då den höll en god snittvikt på nära 3 kg. Under natten fick vi även 3 st över 5 kg med en topp på 5,9 kg. Fisken uppehöll sig mellan 150-200 meters djup och var rätt svårlockade men efter att ha fiskat igenom hela natten så hade vi landat den fisk vi ansåg rimligt att ta upp för matfisk så efter detta avbröt vi och styrde skutan in mot hamnen. På vägen in talade vi med några andra morgonpigga fiskargäng här på campen som hade fått några fina torskar upp till 15 kg och även en flundra på runt 90 cm! Fler turer ut till Uer-topparna lär det bli i framtiden, chansen till rekord finns där ute!

Erik Axner – Söröya

Detta stim gav genast napp!

De tyska gästerna med fin fångst!

Alfred med 5 kilos Uer!

Dagens största kom till skepparen, 5,9 kg!