En fin vecka på Lofoten

Fantastisk avslutning på denna veckas fiske här på lofoten. Under veckan som varit så har vi haft riktigt kanon väder vilket har gjort att dom flesta båtarna bedrivit sitt fiske utomskärs och haft en stor framgång eller vad sägs om torsk på 22.5kg sej på 12.1 eller bleka på 6.4kg nästan all fisk som gästerna fick fick även simma tillbaka då vi tar det väldigt försiktigt och visar stor respekt för dom fiskar vi fångar. Annars var torskfisket på topp med många fina stora torskar som alla i stort sätt var tagna på ganska grunt vatten på 20-40m. flundrafisket har visat sig vara stabilt och dom två största förra veckan var på 174cm och 173cm och båda dessa fiskar simmar vidare (C&R) efter en snabb fotografering och mätning sen kom det även ett gäng lite mindre flundror. I skrivande stund har några av dom nya gästerna kommit och vädret för dagen ser riktigt lovande ut så fortsättning följer.

Fredrik Schmiterlöw, Nicklas carlsson