Underbart väder och -strålande- fiske i Havöysund!

Under natten hade vi några båtlag som var ute när andra låg och sov. Lagom till frukost möts av en trevlig syn nere på bryggan, där hade vi 4 trötta men ändå hårt arbetande fiskare som stod och rensade fisken som tagits under natten. Mängder med fin mat-torsk på 3-5kg hade fångats. Dom hade även tagit en större mängd med 8-10 kgs torskar, men valde att köra C&R på dessa då dom redan fyllt sina kvoter! De hade även fångat en riktigt fin flundra på 150 cm!

Och även idag har vi haft det skönt ute på havet, solen har gassat och havet legat lugnt! Våra gäster har haft helt fria tyglar till vart man kunnat bege sig och mycket fin fisk har rapporterats. Flera flundror över metern har landats. Ett båtlag hade turen att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och landade 2 st 25kgs flundror på väldigt kort tid, dom hade även ett flertal kontakter med andra fiskar! Det är grymt när fisken verkligen är på hugget och provsmakar på det mesta!

Imorgon planerar vi långtur till 2 destinationer – Nordkap för dom som vill uppleva detta, och även ha chans på fina flundror i dom kelp rika områdena!
Det är även en dröm för många att få dra en 10 kilos Torsk Norr om nordkap, detta är något som sällan misslyckas!

Det planeras även en andra långfärd Söderöver, destination än så länge obestämd..

Vi återkommer med morgondagens resultat!

Skitfiske^^

Cristoffer , Ulf Hugsen & Erik Axner