Torskrace på testfisket!

Torsdagen började med ganska trögt fiske om man bortser från alla de torskar mellan 1-5 kg som fanns precis överallt….
När vi på eftermiddagen skulle börja fiska oss hemåt mot hamnen, så såg vi lite aktivitet bland måsarna och vi bestämde oss för att undersöka detta lite närmare. Det visade sig vara ett klokt beslut. Under oss hade vi enorma mängder med lodda strax under båten och på ekolodet kunde man tydligt se jagande fisk under…
Omgående så böjdes alla spöna och det var torsk av betydligt större storlek som jagade lodda. Många fiskar över 10 kg bordades och jag själv hade glädjen att fånga den största på hela 22 kg!
Efter att ha fiskat av oss på torsken, så skulle vi avsluta med hälleflundrafiske. Johan krokade och drillade en ganska skaplig flundra men när endast 5 meter var kvar till båten och vi kunde skymta en mörk skugga, så drog den iväg i en hastig rusning och krokfästet lossnade…
Själv kommer jag att sitta framför datorn idag för att komma i fatt med alla mailen som trillat in, medans övriga går på hälleflundrajakt!
Känner på mig att det kommer någon fin hälleflundra idag!

Jimmy Andersson, Nordic Sea Angling