Oberäkneligt väder här på Söröya, men flundror fanns det gott om!

Efter ett par olika väderleksrapporter som lovar det ena och det andra så var förhoppningarna inte jätte höga för att det skulle bli fiskbart denna dagen. Ena stunden blåser det friskt från väst med kolsvarta moln som sakta sveper över havet för att i nästa stund spricka upp och en molnfri himmel uppenbara sig med knappt någon vind.. Så det var bara att ta tillfället i akt och dra ut på lite flundra jakt!

Det kom upp en del flundror på de flesta båtarna där största var på 133 cm tagen precis utanför hamnen. Inte alltid man behöver gå över hav för att finna fisken!!
Det var några båtar som försökte finna torskstimmen ute vid Reis och andotskallen utan några bra resultat. Däremot var det sjuka mängder torsk som strök längs kanterna i jakt på loddan. I vår båt hade vi torsken endast 7 meter ned när den steg som mest. Ett flugspö då hade varit en trevlig upplevelse!! Största torsken som vi fick där var på hela 16,5 kg.

I morgon lovar väderleksrapporterna 16 m/s från SO, så det lär bli att krypa längs kanterna i jakt på flundra och havskatt!!

Johan Mikkelsen/Erik Axner