Torskrace och stora hälleflundror!

Nya gäster anlände i onsdags till campen här på Söröya och var taggade till tusen på att ge sig ut och fiska efter den stora torsken. De första två dagarna så riktade alla båtar efter torsk och fångade kopiösa mängder med fisk mellan 10 och 20 kg. De största torskarna vägde in på 25 kg, 23 kg och 20 kg. Välmatade och kämpaglada var fisken som stundtals jagade aktivt en bit upp i vattnet.

Två båtar satsade även idag på hälleflundra som omväxling och fick verkligen jackpot. Utdelningen kom direkt i form av två fina flundror på 152 respektive 135 cm! Dessa fiskar tog på ganska grunt vatten och riktigt nära land! Nu verkar dem vara på ingång, fler hälleflundror har tyvärr gått segrande ur striden under dessa dagar men dem finns där! Några båtar ska även ut nu ikväll och testa en sväng på hälleflundrorna! Får se om dem fortfarande är i stöten!

Erik Axner/Christian Klagenberg

152 cm till Stefan!

135 cm till Mikael!

23 kg torsk!