Nytt camprekord i Lofoten!!!

Nu är det kanske inte så svårt att slå ”camprekorden” på en nystartad camp, men Affes hälleflundra på 177 cm håller kanske ett tag?
Det var annars en ganska tuff dag med en iskall nordanvind och inte så många fiskar. Fisket har skett inne i Nappstraumen då vinden omöjliggjort fiske på öppet hav. Den stora hälleflundran fångades mer eller mindre ett stenkast från campen och flera av båtlagen valde att åka in och värma sig i hytterna mellan fiskepassen. Väldigt skönt att bara ha ett par minuters båtfärd mellan fiskeplatserna och campen!
I vår egen båt fick vi en hälleflundra strax under minimimåttet (80 cm), men sedan gick det trögt. Det blev endast lite småtorsk och några flundrakontakter resten av dagen. Ett par båtar har gått ut nu i kväll igen och det kanske landas några fler storfiskar?
Från samma båt som Affe fiskade fångade man också en del rödspättor upp till 1,4 kg samt lite sandskäddor och koljor när man metade med räka.
Härligt att se att Affe släppte sin stora flundra fast det endast var hans andra flundra i ”karriären”!
Fisken säkrades med våra nya hullinglösa kveitekrokar i underkäken och tailades sedan runt stjärtspolen och mättes utanför båten innan den fick friheten åter!
Underbart att se en så stor fisk simma oskadd tillbaka!
Nu vill vi ha lite värme i nordnorge!

Jimmy