Delad glädje är dubbel glädje!

Men om man är fyra, vad blir det då? Jo galet mycket glädje! I går när jag var ute och guidade 3 genrationer sportfiskare (Far, son och farfar) och en till, så var det en sådan där magisk dag där allt stämde! Vi samlades som vanligt vid frukost buffén och la upp planen för dagen där det stora målet var ”skandinavens marlin” hälleflundra! Vi hoppade i guidebåten och styrde mot målet och man kunde riktigt känna hur spänningen låg i luften och förväntningarna var höga! På vägen ut till den utvalda positionen förklarade jag för mina gäster hur jag fiskar hälleflundra (vill inte påstå att det är ”Det bästa sättet” utan mer en riktlinje), att man måste vänta i evigheter innan det händer något ibland, kanske det till och med är världens tråkigaste fisket? Tills det där sköna, underbara gunget och den brutala rusningen kommer, då rockar det ”fett”!!

Väl på platsen så la jag upp båten för första driften och väntan började. Vi vevade sakta upp jiggen, stannade till lite och gungade jiggen försiktigt upp och ner om och om igen. Tiden gick och tålamodet på deras 10åriga son började tryta, så plötsligt ser jag hur en av mina gäster nästan tappar spöet och kampen hade börjat! Rätt snabbt märker jag att det är en riktigt fin hälleflundra som hade klivet på hans jigg! Efter 10min brutal kamp och flera fina rusningar kommer en 141 cm skönhet upp och glädjen var total, minst sagt! Efter ett kramkalas på båten och höga skratt så ville sonen fiska torsk så det nappad lite oftare som han sa. Vi la oss på lite djupare vatten och sedan var gympasset igång! Vi hade mängder med torsk mellan 5-10 kg och ett par upp till 15kg. Efter ett tag så var det dags igen för ett riktigt spöböj, denna gången var det deras 10 åriga son som höll på att tappa spöet! Efter en hel del slit så kom en fin torsk på 17 kg, och glädjen bröt ut igen! detta var ju pojkens stora dröm. Efter den torsken satte mina gäster sig ner med ett stort leende på läpparna och sa att det var dags att vända hem! Även dom andra av våra gäster som fiskade efter hälleflundra igår hade bra fiske!
Blir lite fundersam varför inte fler bokat i början av maj då det är riktigt bra fiske på de flesta arter. Idag hade vi lite tuffare förhållande så de flesta valde att mete efter rödspätta, men några har gett sig ut på ”storvilt jakt”, hälleflundra (dom är ute fortfarande).

Ulf ”Oxen”Hugsén/cristoffer

141 cm Hälle! Vi på NSA säger grattis!

Torsk på G!

Stolt far och son! 17kg och ett grymt bra PB för en 10 årig pojk!

Let´s go home!