Rödingfiske på Söröya

Efter några dagars hektiskt fiske på havet kände vi alla att det skulle sitta fint med lite avslappnande rödingfiske från isen. Till den närliggande rödingsjön endast ett par minuter från campen begav vi oss vid lunchtid och omgående fick vi kontakt med rödingen. Den största vägde ca 3 hg och utöver den tappades även en bättre fisk strax under iskanten. Dessutom fann vi ut att det fanns goda bestånd av spigg i sjön efter ett kikpimpel då dem skådats nere längs botten och Erik lyckades även få en att fastna på kroken. Detta bådar gott då det skapar potential för riktigt stor röding. För den som känner att röding-och öringfisket på Söröya låter intressant finns det många fler sjöar som är helt orörda om man bara vill vandra ett par timmar till dem.

Johan Mikkelsen/Erik Axner