Vår tecken i Havöysund!

Nu börjar även campen i Havöysund bli klar eller som många av ortsbefolkningen säger.
Nu är det vår för det första riktiga vår tecknet är när ni sätter i båtarna och era gäster kommer och “livar” upp Havöysund. Igår hade vi “smyg” premiär när Alta videregående skole Reiselivs linje var på besök för att se hur vi jobbar. Vi bestämde oss för att bege oss ut på ett kortare fiskepass på ca 3 tim efter torsk och snacka om att dom hade prickat rätt! Vi hade stråland sol, vindstilla och som pricken över “i” så fick vi en val på besök bara 30m från båten. Vi var totalt 3 båtar som var ute och de flesta av gästerna hade ingen eller bara lite erfarenhet av havsfiske. Redan på vägen ut kunde man känna att stämningen var på topp och skratten avlöste varandra! Fisket då? Jo, redan efter några drifter så började spöna böja sig och alla var lyriska trots att det var torskar av storlek “mindre” runt 2-3 kg, man får väl använda en sliten klyscha “storleken har ingen betydelse” men efter hand så hittade vi större torsk och den största för dagen hamnade på fina 14 kg. Efter 2,5 timmars fiske och deras kroppar började värka så bestämde vi oss för att köra in till hamnen i det underbara vädret och det magiskt lugna havet. När vi sedan var i hamn var det dags att inviga vår nya “PJ” här i Havöysund. Det vill säga BAD! Så nu hälsar vi Christoffer Bergström som skall vara här i Havöysund hela denna säsong välkommen !
Vi avslutade denna underbara dag med en gemensam middag på Hotellet och vem vet kanske det blir någon av dessa gäster som dyker upp som guide hos oss på NSA. På måndag startar vi på “riktigt” så följ oss på bloggen som skall vara igång då!!

Ulf ”Oxen”Hugsén

3 som hejar på, en som filmar och 2 som jobbar!

Avslutnings middag med glada och nöjda gäster!

Hungrig mek!

PJ på G!

Brrrrrrrrrrrrrrr!