Håll ner förväntningarna!!!

Söröya erbjuder världens bästa fiske efter stortorsk och i synnerhet vid denna tiden på året så kan fisket vara helt magiskt!
Men, precis som på alla andra platser och andra typer av fisken så kan resultatet variera mycket. Det kan bero på väder, vart betesfisken befinner sig, strömmar och en rad andra faktorer, inte minst den enskilda sportfiskarens erfarenhet och skicklighet av denna typ av fiske.
Man ser en tydlig skillnad resultatsmässigt på de gäster som har varit med om detta fiske tidigare, jämfört med de gäster som provar på skreifiske för första gången.
Tyvärr är det en del gäster som blir besvikna för att de inte fångar en torsk över 30 kg under sin vecka här uppe….
Även om det är ett otroligt fiske utanför Söröya så vimlar det inte av 30+ torskar….
En torsk över 20 kg är faktiskt fortfarande stor!
Tittar man i svenska och danska farvattnen så fångas det kanske högst en handfull torskar över 20 kg om året. Hur många tusen personer som då fiskar efter torsk hemma har jag ingen aning om, men det är mååånga…..
Träffar man rätt uppe på Söröya så kan en enskild person fånga fler torskar över 20 kg på en dag än vad man gör under ett helt år hemma i Sverige och Danmark utav alla sportfiskare där, men det kan också hända att man får leta lite efter fisken vid Söröya och periodvis vill fisken inte bita….
Vädret här uppe under denna tid på året är också högst växlande och det är ganska många dagar med starka västliga vindar, vilket innebär att man nästan får räkna med någon/några inblåsta dagar.
Jag själv tycker nog att detta är årets roligaste fiske att uppleva om man bara träffar rätt med vädret och fisket!
Har funderat på om det finns någon annan plats i hela världen där man kan fånga så många och stora fiskar på en dag som man kan göra utanför Söröya när allting stämmer?
Hur många platser i världen kan man få uppleva 50-70 meter höga fiskstim med stor fisk?
Nu har man varit inblåsta några dagar på Söröya och fiskeabstinense lär vara ganska stor. Vädret ser nu ut att slå om till gästernas fördel och de kommer säkert att få 2 riktigt bra dagar på sjön innan de åker hem på onsdag och ersätts av en ny grupp fiskesugna gäster!
Gläds över de fiskar ni fångar i stället för att bli besvikna över de fiskar ni INTE fångar!

Jimmy