Sommarväder och bra fiske!!

De sista dagarna har bjudit på ett helt fantastiskt höstväder!! Solen skiner och det är riktigt varmt för årstiden. Även fisket har varit bra. På Söröya har vi avslutat säsongen men här i Havöysund där jag befinner mig nu så är det ett riktigt bra fiske denna sista vecka på säsongen i Havöysund. Idag så rapporteras det om minst 2 flundror runt 50 kg och massor därunder. Vi får väl summera ihop det när båtarna kommit in i kväll. De sista dagarna har också varit stabila med flundror upp till dryga 170 cm!
Vid Tromsö har det landats en del flundror och hyggligt med torsk. Största torskarna har vägt 17-18 kg. Igår såg man en fin flundra som vältrade sig i ytan flera ggr på jakt efter mindre betesfisk, detta endast 10-15 m från båten. Man bestämde sig då för att ”bonntrolla” genom denna plats och flundran bet då över Eddies jigg, men den krokade sig aldrig, utan resultatet blev en avsliten jigg….
Man körde igenom där en gång till och då knep flundran en av gästernas jiggar och efter en fin fight bordade man en flundra på 135 cm! En härlig upplevelse i fint väder!

Jimmy